Meer rust en focus met virtuele assistent

Virtueel Assistent ingehuurd

Waarom werken met virtuele assistent je productiviteit verhoogt

Werken met een virtuele assistent geeft je meer rust, focus en verhoogt daardoor jouw productiviteit. Bovendien maakt dit je ook nog gelukkiger. Je productiviteit verbeteren kan soms aanvoelen als een onmogelijke taak. Laten we eerlijk zijn; of je nu ondernemer of een drukbezette professional bent, je runt een bedrijf dat veel inspanning vraagt. De druk die op je schouders ligt is extreem hoog en toch moet je dagelijks je focus weten te houden en de productiviteit te bewaken. Hoe dit je dit?

Aanzienlijke productiviteitsverhogingen komen niet door eenvoudige trucjes zoals het goed organiseren van je bureau. Ze komen van het aanbrengen van fundamentele, impactvolle veranderingen in de manier waarop je werkt. Essentiële taken delegeren aan iemand anders die ervoor gekwalificeerd is, zoals een virtuele assistent, is één van die veranderingen. Door taken te delegeren kun jij je werklast gelijkmatiger verdelen, wat je productiviteit verhoogt en je kostbare tijd (lees geluk) teruggeeft.

Deel dit bericht

Wat is het effect van taakdelegatie op productiviteit?

 

Verdeling van de werkdruk

Delegeren aan een virtuele assistent is hetzelfde als nog een teamlid toevoegen, maar dan zonder de kosten die aan een fulltime medewerker verbonden zijn. Een virtuele assistent is jouw vertrouwde rechterhand met wie je de werklast en werkdruk deelt. Denk aan de taken die je kan delegeren als je de kans kreeg. Bijvoorbeeld onderzoek, e-mail correspondentie afhandelen, data invoeren en social media beheer. En zelfs uitgebreidere projecten zoals ontwerpen van een website of het beheer ervan.

Door je werkdruk te verdelen kan jij je concentreren op projecten die cruciaal zijn voor je bedrijf en jouw onverdeelde aandacht vereisen. Zoals de ontwikkeling van een lange termijn strategie. Heel simpel gezegd, betekent taakdelegatie dat je kunt ophouden met de details van je bedrijf te beheren en je vervolgens kan focussen op het grote geheel. Met een virtuele assistent aan je zijde, verhoog je de productiviteit en creëer je bovendien evenwicht tussen werk en privé.

Virtuele assistent helpt bedrijfsdoelen sneller te bereiken

Als het werkvolume toeneemt, betekent dit uitbreiding. Er moet personeel bijkomen. Effectief delegeren is cruciaal voor succes. Werken met een zeer gemotiveerde virtuele assistente in je bedrijf kan aanzienlijk bijdragen tot de groei van het bedrijf.

Een ander voordeel van het delegeren van taken is dat je meer tijd hebt voor het organiseren en ontwikkelen van organisatieprocessen. Dit werk wordt vaak naar de achtergrond geschoven. Dit komt omdat bedrijven met beperkte middelen prioriteit geven aan bedrijfskritische projecten, waardoor kennis verzandt en bijna ontoegankelijk wordt voor nieuwe collega’s.  

Een virtuele assistent kan deze leemte in projectbeheer en teamcommunicatie snel opvullen. Als ook ervoor zorgen dat geen kritieke informatie verloren gaat. Tijd besteden aan dit soort organisatieprocessen creëert op de lange termijn uitbreidingsmogelijkheden voor je bedrijf.

Bovendien brengt het werken met een gespecialiseerde virtuele assistent de broodnodige kennis, ervaring en deskundigheid mee, om je te helpen je doel sneller te bereiken. Is je doel bijvoorbeeld meer leads creëren via sociale media? Een virtuele assistent voor sociale media helpt je dat doel te bereiken, omdat ze zeer bedreven is in deze specifieke sector.

Kwaliteit verbeteren

Kwaliteitsverbetering lijkt voor de hand liggend, maar als je meer tijd aan een project kan besteden, gaat de kwaliteit van je werk er meestal op vooruit. Door je werklast te verdelen kan je meer tijd en aandacht besteden aan de taken die jij verkiest om af te handelen. Terwijl jouw VA haar volledige aandacht kan besteden aan de taken die je hebt gedelegeerd.

Met deze duidelijk omschreven rolverdeling, focus jij je volledig op jouw taken en uit te voeren projecten. Dit in de wetenschap dat het tijdrovende administratieve werk (dat bij je project hoort) tot in de puntjes wordt geregeld door jouw VA.

Virtuele assistent versterk je zwakke punten

Laten we eerlijk zijn; je kunt niet overal goed in zijn. Misschien ben je goed in projectmanagement, maar minder goed in het beheer van sociale media. Of misschien is het de haat-liefde verhouding die je hebt met grafisch ontwerpen. Het is wellicht een goed idee om dit soort taken uit te besteden en een te beroep doen op de diensten van een professional. Vooral als je de groei van jouw onderneming erin wilt houden. Het bijkomende voordeel is dat je een virtuele assistent inhuurt, die bedreven is in de specifieke taak (of taken) die je wilt laten uitvoeren.

Een virtual assistant inhuren die gespecialiseerd is in een specifieke taak, zorgt voor topkwaliteit werk. Je kunt namelijk altijd rekenen op het solide feit dat virtuele assistenten begrijpen dat hun reputatie en succes helemaal afhangen van hoe tevreden hun cliënten zijn. Ze zullen er daarom altijd naar streven om werk van hoge kwaliteit en binnen de deadline te leveren.

Als je eenmaal een virtuele assistent inhuurt die je bedrijf begrijpt, geeft dit je vertrouwen bij het delegeren van taken die je door een expert laat afhandelen. Dit zal, op zijn beurt, je leven een stuk gemakkelijker en gelukkiger maken.

Wat maakt je gelukkiger als je taken delegeert?

Door taken aan je toegewijde virtuele assistent te delegeren, maak je tijd vrij om te doen waar je van houdt. Simpel gezegd, het herstelt het evenwicht tussen werk en privé. Wat zou je doen als je vroeger meer tijd had? Hier zijn een paar suggesties:

  • Tijd doorbrengen met familie en vrienden.
  • Je komt eindelijk toe aan het kijken van die Netflix-serie waar iedereen de afgelopen drie maanden zo lovend over was.
  • Zorg voor een goede en welverdiende nachtrust.

Als je het goed doet, kan taakdelegatie je productiviteit en het evenwicht tussen werk en privé aanzienlijk beïnvloeden. Virtuele assistenten helpen je de werklast te verdelen en tegelijk de kwaliteit van je werk te verbeteren. Wil je meer weten over werken met een virtuele assistent? Maak dan een afspraak voor een consult bij Viirtue.

Viirtue heeft namelijk de perfecte oplossing om jouw bedrijf te helpen bij het vergroten van de efficiëntie, verhoging van de productiviteit en de winstgevendheid te maximaliseren. Ontdek hoe Viirtue jou kan ondersteunen!

Wil jij ook een virtueel assistent?

Vandaag nog aan de slag met een virtueel assistent

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Lees verder

We're hiring!

Kom jij ons team versterken?

Looking For Help? Let's Talk!

Om erachter te komen hoe Viirtue uw bedrijf kan helpen, kunt u een vrijblijvend gesprek plannen door het onderstaande formulier in te vullen.