Virtual assistant inhuren of verschillende freelancers?

Meerdere VA's inhuren

Waarom samenwerken met een virtueel assistent een goed idee is

 

Een virtueel assistent bied een flexibel alternatief voor een bedrijf in plaats van een fulltime PA in te huren. Virtuele assistent ondersteunt bedrijven doorgaans voor een maandelijks pakket en ondernemingen betalen alleen voor de productieve tijd. Dit maakt een virtueel assistent een kosteneffectief alternatief, welke nog populairder is geworden door de opkomst van online werken op afstand.

Er is dan ook geen beter en slimmer moment dan nu om een virtueel assistent in te huren. We geven je 6 redenen waarom samenwerken met een virtueel assistent een goed idee is.

Deel dit bericht

Virtual assistant inhuren of freelancers

Tot een paar jaar geleden maakten niet veel mensen zich zorgen over het verschil tussen een virtual assistant inhuren of een freelancer. Tegenwoordig groeit de freelance-economie enorm. Het is een wereldwijd fenomeen en wordt mogelijk gemaakt door virtuele assistenten en freelancers. Het is goed om het verschil te weten, zodat je weet of je een virtuele assistent of een freelancer nodig hebt voor de verschillende taken die je wilt uitbesteden.

We leggen je het verschil uit en geven je bovendien drie goede redenen waarom een virtual assistant inhuren de voorkeur heeft ten aanzien van verschillende freelancers.

Verschil virtuele assistent en freelancer

Voordat we beginnen, laten we er rekening mee houden dat de twee elkaar niet uitsluiten. Het is mogelijk dat een bedrijf zowel een virtuele assistent als een freelancer is. Dus laten we de definities van deze twee uiteenzetten en ingaan op wat de verschillen eigenlijk zijn.

Wat is een virtual assistant?

In de term virtual assistant is het woord assistant er eentje die we goed kennen. Een assistent helpt andere mensen met taken en projecten, zoals de naam al doet vermoeden. In plaats van één expert vaardigheid te hebben, bieden ze een breder scala aan vaardigheden. Een assistent neemt meestal niet de leiding over grote projecten, maar kan soms kleine projecten krijgen om zelfstandig af te handelen.

Virtueel is een term die in het computer tijdperk een nieuwe betekenis heeft gekregen. Het werd oorspronkelijk gebruikt om te verwijzen naar iets of iemand die niet fysiek bestaat, maar lijkt te bestaan met behulp van software programma’s. Een virtuele assistent bestaat wel degelijk in het echte leven. Deze uitbreiding van de term verwijst naar de aanwezigheid van de assistent die niet fysiek is, maar op grond van software. Met andere woorden, ze wonen vergaderingen bij en verrichten veel werk. Maar niet in dezelfde fysieke ruimte als andere collega’s of klanten.

Kenmerkend voor virtual assistant inhuren is:

  • Kan overal ter wereld werken met behulp van internet en andere technologieën.
  • Helpt ondernemers, managers en andere individuen bij het uitvoeren van diverse uiteenlopende taken.

Wat is een freelancer?

De term freelancer is een samentrekking van de woorden ‘free’ en ‘lance’. Vroeger waren freelancers mensen die ‘vrij’ waren en dus niet verbonden waren aan een ‘lord’ (wat overigens in die tijd als oneervol werd beschouwd). De term ‘lance’ werd ook gebruikt om hen te beschrijven, aangezien het personen waren met waardevolle vaardigheden. Namelijk wapens en inzetbaar bij man-tot-man gevechten.

Vandaag de dag is een freelancer een ZZP’er (zelfstandige zonder personeel) die niet gebonden is aan één bedrijf. En binnen een vooraf bepaalde tijdsbestek en betalingsovereenkomst kan werken. Freelancers hebben voornamelijk vaardigheden op gemiddeld tot expert niveau en brengen deze specialistische vaardigheden individueel op de markt. Ze hebben de mogelijkheid om op locatie te werken (tijdens overleg of in-house projecten), op afstand of online werken. In termen van bedrijfseigendom hebben freelancers hun eigen bedrijf en verkopen ze hun vaardigheden.

Kenmerkend voor freelancers:

  • Verkopen hun vaardigheden als onafhankelijke contractanten.
  • Zijn meestal beperkt tot een bepaald vakgebied.
  • Brengen gespecialiseerde kennis in een bedrijf om bedrijfseigenaren, managers en andere individuen te helpen lacunes in vaardigheden op te vullen.

VA sluit een freelancer niet uit

Bedrijven die taken moeten uitbesteden waarvoor een bepaald vaardigheidsniveau vereist is, bijvoorbeeld boekhouden op middelhoog tot hoog niveau of videobewerking, kunnen ervoor kiezen om freelancers in te huren. Ondertussen kunnen bedrijven die taken uitbesteden welke speciale vaardigheden vereisen, bijvoorbeeld digitale marketing met beheer van sociale media en copywriting, ervoor kiezen om een virtual assistant in te huren. Afhankelijk van jouw zakelijke behoeften, kan je de ene boven de andere kiezen, of je hebt beide nodig.

3 redenen waarom je beter een virtual assistant inhuren kan

Nu we het verschil goed weten tussen een VA en freelancer, geven we je 3 goede redenen waarom je beter een virtual assistant inhuren kan, dan samen te werken met verschillende freelancers.

#1 Online sparringpartner

Een virtual assistant is jouw online sparringpartner. Het is namelijk niet zo dat een virtueel assistent simpelweg wat taken uit handen neemt en dat het daarbij stopt. Nee, een goede VA is meer dan alleen een assistent, ze is een echte sparringpartner voor jou. Door kennis en ervaring kan een virtual assistant snel schakelen en vervolgens meedenken op jouw niveau. Ze weet wat er bij een onderneming komt kijken en kan zich daarom feilloos in jou verplaatsen. Ze doet er alles aan om jouw bedrijf naar de volgende stap te krijgen of de bedrijfsprocessen te continueren voor een stabiel winstgevende onderneming.

Een freelancer daarentegen wordt voor een specifieke job ingehuurd, waarbij je geen intense relatie opbouwt. Een freelancer heeft geen belang erbij om jouw sparringpartner te zijn.

#2 Jouw digitale rechterhand

Een VA is de steun en toeverlaat van de manager. Een vertrouwenspersoon waarbij gevoelige informatie over bepaalde onderwerpen binnenskamers blijft, als ook kan worden besproken met de VA. Een virtual assistant neemt je werk uit handen en zorgt voor structuur in de dagelijkse werkzaamheden. Ze is jouw rechterhand waar je altijd op kan vertrouwen. Dit komt doordat een VA zeer goed is in plannen, organiseren en overzicht houden. Daardoor hoef jij niet meer alles zelf bij te houden, je kan namelijk altijd vertrouwen op jouw rechterhand. En dat ze je op tijd een seintje geeft wanneer een deadline nadert.

Een freelancer is niet zo nauw betrokken bij jouw ondernemerschap, en kan daardoor niet als jouw vertrouwenspersoon of rechterhand dienen. Vaak zijn de opdrachten ook kort en specifiek.

#3 Langere termijn relatie

Wil je als ondernemer de vruchten plukken van een ervaren virtual assistant inhuren? Ga dan een lange termijn relatie aan. Als de continuïteit van de werkzaamheden van een VA  voor langere tijd gewaarborgd is, slaagt ze erin om strategisch mee te denken en bedrijfsprocessen te verbeteren. Een VA bied je zowel persoonlijke als administratieve ondersteuning, zodat jij meer tijd kan besteden aan de belangrijkste kerntaken van jouw bedrijf. Je creëert daardoor meer vrije tijd als de vrijheid om vorm en inhoud te geven aan je passie; namelijk ondernemen.

Een freelancer huur je in voor een specifiek project waar een duidelijk begin en eind aan zit. Zodra het project is afgerond, gaat de freelancer door naar de volgende opdracht. Een lange termijn relatie kan en hoef je ook niet op te bouwen met een freelancer.

Virtual assistant inhuren via Viirtue

Wil je ook een virtual assistant inhuren en profiteren van de vele voordelen ten aanzien van het inhuren van verschillende freelancers? Al snel merk je dat een geschikte assistent onmisbaar is voor de groei van je bedrijf. Een goede boekhouder betaalt zichzelf terug, hetzelfde geldt voor je online assistent. 

De facturen zijn ook fiscaal aftrekbaar, de sociale lasten zijn niet voor jou als ondernemer, het is laagdrempelig, ontzettend flexibel en inzetbaar voor datgene wat jij precies nodig hebt. Daarbij is je assistent zo veel meer dan een assistent. Denk eerder aan een zakenpartner die samen met jou wil gaan voor de groei van jouw onderneming. Neem daarom contact op met Viirtue voor meer informatie over virtual assistant inhuren.

Wil jij ook een virtueel assistent?

Vandaag nog aan de slag met een virtueel assistent

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Lees verder

We're hiring!

Kom jij ons team versterken?

Looking For Help? Let's Talk!

Om erachter te komen hoe Viirtue uw bedrijf kan helpen, kunt u een vrijblijvend gesprek plannen door het onderstaande formulier in te vullen.