Wanneer je hoofd ontploft: start met VA inhuren

Virtueel assistent bekijkt mobiel

Wanneer start je met een VA inhuren?

 

Een VA inhuren, wanneer start je daarmee? Wanneer je zoveel om handen hebt, dat je het gevoel hebt dat je hoofd op barsten staat, is het hoog tijd om een VA in te huren. Een virtual assistant helpt je namelijk uit de brand, ondersteunt je en zorgt dat je weer overzicht krijgt.

Je kan ontzettende veel taken overlaten aan jouw rechterhand. Op het moment dat je start met een VA inhuren, zal je denken ‘waarom heb ik dit niet eerder gedaan?’. Waarom een VA inhuren en waarmee kan een virtueel assistent je helpen?

Deel dit bericht

Virtueel assistent is flexibel

Een virtueel assistent biedt je een flexibele optie voor het inhuren van een fulltime secretaresse voor bedrijven. Virtuele assistenten verlenen vaak diensten aan bedrijven tegen een maandelijks bedrag, waarbij je als organisatie alleen betaalt voor de productieve tijd. Een VA inhuren is een kosteneffectieve oplossing, die in populariteit is gegroeid als gevolg van de toename van werken op afstand. Het ‘nieuwe’ online werken.

Virtuele assistenten werken vaak met veel klanten tegelijk. Bedrijven kunnen tot de helft van de kosten van het inhuren van een assistente in loondienst besparen, door alleen te betalen voor de productieve tijd op basis van geregelde rapportages.

De voordelen van het gebruik van een virtuele assistent zijn de afgelopen jaren nog meer duidelijker geworden voor organisaties, omdat technologie het eenvoudiger dan ooit heeft gemaakt om geweldige werkverbindingen op afstand tot stand te brengen.

Er is nog nooit een beter moment geweest om een virtuele assistent in te schakelen, want je wilt niet meer dat je hoofd ontploft. Jouw VA verhoogt je productiviteit en geeft je meer rust in jouw hoofd.

Waarom een VA inhuren? 

Het lijkt misschien een meer voor de hand liggend argument, maar het moet worden herhaald: door een VA in te huren om jouw dagelijkse taken te beheren, heb jij meer vrije tijd. Daardoor kan jij je concentreren op de dingen die een grotere impact hebben voor de bedrijfsresultaten en doelen van het bedrijf.

Raak je te veel verstrikt in activiteiten die, hoewel van vitaal belang, niet helpen om je bedrijf te laten floreren? Start dan met het inhuren van een VA. Er zijn maar een beperkt aantal uren in een dag, maar efficiënte outsourcing kan je helpen om er een aantal bij te laten tellen.

Je weet reeds de voordelen van het hebben van een VA. Aan de andere kant kan fulltime personeel kostbaar zijn. Naast loonbetalingen moet je bijdragen aan pensioen, een werkplek op kantoor, computer, mobiele telefoon, reiskostenvergoeding en ga zo maar door.

Eén van de belangrijkste voordelen van het in dienst hebben van een virtuele assistent in plaats van een werknemer, is dat je een maandelijks bedrag betaalt in plaats van een jaarloon. Hierdoor heb je een lagere lange termijn verplichting en loop minder risico.

Je hebt bovendien verder geen omkijken naar jouw online assistent wat betreft opleidingen en arbeidsvoorzieningen. Dit wordt namelijk allemaal voorzien en geregeld door een bureau als Viirtue. Minder zorgen, betekent een grotere focus op de zaken die er toe doen. Daarom is een VA inhuren altijd een slimme zet voor een organisatie.

Periodieke en maandelijkse rapportage

Wanneer je met een online assistent werkt, is het gebruikelijk dat zij een wekelijks rapport stuurt over haar verrichte werkzaamheden. Dit geeft volledig inzicht in hoe lang elke activiteit heeft geduurd en garandeert dat werklast en kostenbesparing in de toekomst prioriteit krijgen. Aan het einde van de maand krijg je een totaal overzicht van alle werkzaamheden die verricht zijn en hoeveel uren dat in beslag heeft genomen. Op basis daarvan maakt Viirtue een factuur op.

De gemiddelde werknemer werkt 8,8 uur per dag, waarbij de meerderheid van de werknemers niet het grootste deel van hun tijd doorbrengen op het werk. Wanneer je een virtuele assistent inhuurt, betaal je alleen voor de tijd die jouw VA aan productieve taken heeft besteedt. Wat betekent dit precies?

Als een online assistant de notulen van jouw management overleg in 50 minuten uitwerkt, betaal je slechts 50 minuten arbeid. Voor je het weet doet een VA meer administratie voor je, tegen aanzienlijk minder geld dan een secretaresse in vast dienstverband. Kostenbesparend en het geeft jouw hoofd zeker weten meer rust.

Virtual assistant geeft zakelijke vrijheid

De moeilijkheid om winstgevendheid en het personeelsbestand in evenwicht te houden, is altijd aanwezig bij groeiende bedrijven. Een virtual assistant biedt organisaties een flexibele optie om te voldoen aan administratieve behoeften, zonder de langdurige inzet van personeel. Bovendien werkt een virtual assistant op contractbasis, waardoor de extra kosten van werkgelegenheid worden vermeden.

Je hoeft bijvoorbeeld niet te betalen voor:

 • Kosten van werving
 • Verzekeringen en pensioen
 • Vakantie en ziekteverlof
 • Reiskostenvergoeding
 • Koffiepauzes of andere niet-productieve uren

Vergroot of verklein het aantal uren

Groei in het bedrijfsleven is zelden volledig lineair. Doordat je met een VA assistent vaak je maandpakket naar boven of beneden kan bijsturen, kan je hoge pieken en periodes van minder werk efficiënter opvangen. Je betaalt immers alleen voor de tijd die besteed is aan verrichte taken.

Krijg toegang tot verschillende vaardigheden

Bovendien betekent een VA inhuren via Viirtue dat je toegang hebt tot het team van virtuele assistenten. Heb je bijvoorbeeld een piek in werkzaamheden voor sociale media campagnes en andere online marketing activiteiten? Dan kan je beroep doen op een VA assistent die hierin is gespecialiseerd. Ben je op zoek naar een VA die fantastisch is met cijfers? Ook daarbij kan je aanspraak maken op het dynamische team van Viirtue.

Dan komen we weer terug op het punt dat een VA inhuren je flexibiliteit geeft. Dit is niet alleen van toepassing op het aantal uren, maar dus ook op het soort taken en competenties. Virtuele assistenten zijn een uitstekende manier om toegang te krijgen tot het grootste talent. Er is een enorme talentenpool van virtuele assistenten in de branche, waarbij veel van de beste (directie)secretaresses, overstappen naar VA worden als gevolg van de voordelen die het ze biedt.

Virtuele assistenten hebben doorgaans een schat aan expertise en werken met verschillende bedrijven. Dit biedt ze een uniek perspectief op de ‘best practices’ in de sector. De ondersteunende taken worden dan ook zeer effectief uitgevoerd. Het hebben van de ideale VA betekent dat jij en je bedrijf op de hoogte zijn van het administratieve spel.

Jouw betrouwbare virtuele assistent

Bij een VA inhuren via Viirtue, huur je een vertrouwde assistent in. Jouw virtuele assistent zorgt ervoor dat je de beste bent voor een fractie van de kosten van een secretaresse in loondienst. Dit verhoogt jouw productiviteit en garandeert dat je het meeste uit jouw werkdag haalt.

Een virtuele assistent kan iedereen helpen, of je nu een manager bent in een grote organisatie of de eigenaar van een klein bedrijf. Door een VA inhuren heb je minder kopzorgen en haal je meer uit je eigen werk dan je voorheen voor mogelijk hield.

Bovendien als jij jouw virtuele assistent op de juiste manier gebruikt, pluk je de vruchten er niet alleen in je professionele leven van, maar ook in je persoonlijke leven! De meeste managers zullen hun VA namelijk ook gebruiken voor persoonlijke hulp, wat extra voordelen biedt.

Past een VA inhuren bij jouw bedrijf?

Wanneer jouw bedrijf groeit, kan het lijken alsof je honderden taken moet uitvoeren, van operationele aanpassingen tot personeel. Een virtuele assistent kan jouw bedrijf helpen door niet-essentiële taken uit te voeren. Hierdoor kan jij je concentreren op de gebieden die cruciaal zijn voor het succes van de groei van het bedrijf. Je kan een VA inhuren voor onder ander:

 • Telefoongesprekken afhandelen
 • (Complex) agendabeheer
 • Plannen voor reizen
 • Coördinatie en evenementenbeheer
 • Boekhouding
 • Vergaderingen organiseren en notuleren
 • Onderzoek
 • Media- en marketingcampagnes

Een VA inhuren is niet altijd een gemakkelijke optie voor een ondernemer zoals jij. Met zoveel variabelen om te overwegen, kan het moeilijk zijn om te bepalen of een VA inhuren geschikt is voor jou en je bedrijf. Het is van cruciaal belang om de operationele capaciteiten van jouw bedrijf te analyseren, evenals de manier waarop met jouw personeel wordt omgegaan.

Een virtuele assistent kan verschillende voordelen bieden voor het bedrijfsresultaat en de groei van het bedrijf. De relatie met jouw betrouwbare VA is effectief als je duidelijke communicatie en verwachtingen handhaaft. Ontdek vandaag nog hoe een VA jou kan ondersteunen, neem daarvoor contact op met Viirtue.

Wil jij ook een virtueel assistent?

Vandaag nog aan de slag met een virtueel assistent

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Lees verder

We're hiring!

Kom jij ons team versterken?

Looking For Help? Let's Talk!

Om erachter te komen hoe Viirtue uw bedrijf kan helpen, kunt u een vrijblijvend gesprek plannen door het onderstaande formulier in te vullen.