6x Waarom een virtueel assistent inhuren slim is

Virtueel assistent als designer

Waarom samenwerken met een virtueel assistent een goed idee is

Een virtueel assistent bied een flexibel alternatief voor een bedrijf in plaats van een fulltime PA in te huren. Virtuele assistent ondersteunt bedrijven doorgaans voor een maandelijks pakket en ondernemingen betalen alleen voor de productieve tijd. Dit maakt een virtueel assistent een kosteneffectief alternatief, welke nog populairder is geworden door de opkomst van online werken op afstand.

Er is dan ook geen beter en slimmer moment dan nu om een virtueel assistent in te huren. We geven je 6 redenen waarom samenwerken met een virtueel assistent een goed idee is.

Deel dit bericht

6 redenen waarom een virtuele assistent dé oplossing is

De voordelen van het gebruik van een virtuele assistent zijn in de afgelopen jaren alleen nog maar duidelijker geworden voor bedrijven. Mede doordat de technologie het gemakkelijker dan ooit heeft gemaakt om op afstand sterke werkrelaties op te bouwen.

Door alleen te betalen voor productieve tijd, kan je als bedrijf gemiddeld 50% besparen op de kosten in vergelijking bij het inhuren van een secretaresse op kantoor. 6 redenen waarom een virtueel assistent inhuren de oplossing is voor veel bedrijven en ondernemers.

1. Maximaliseert jouw productiviteit

Het lijkt misschien een meer voor de hand liggend punt, maar het is de moeite waard om het te herhalen: door een virtueel assistent in te huren om jouw dagelijkse taken te beheren, krijg jij meer tijd. Daardoor kan jij je weer focussen op zaken die een groter verschil maken voor de bedrijfsresultaten. Zoals het uitwerken van de (groei)strategie van je bedrijf, diepere relaties met klanten aangaan of nieuwe klanten werven.

Te veel managers en directeuren laten zich verzanden in dingen die misschien nodig zijn, maar welke niet helpen om het bedrijf te laten groeien. Er zijn nu eenmaal maar een beperkt aantal uren in een dag, maar effectieve outsourcing middels een virtueel assistent helpt je om hier meer tijd voor vrij te maken.

2. Voordelig alternatief voor secretaresse

De voordelen van het hebben van een secretaresse of PA zijn algemeen bekend. En zijn dan ook doorgedrongen in de fundamenten van het bedrijfsleven. Fulltime werknemers kunnen echter duur zijn. Naast salarisbetalingen moet je ook bijdragen aan pensioen, ziektekosten, verzekeringen en kosten voor de werkplek.

Eén van de belangrijkste redenen om samen te werken met een virtueel assistent is dat je een vast uurtarief betaalt in plaats van een jaarsalaris. Dit geeft je een verminderde lange termijn verplichting en dus minder risico. Je hebt geen administratieve verplichtingen, zoals een salarisadministratie. Je boekt de maandelijkse factuur van de afgenomen uren via Viirtue in de boekhouding en that’s it! Geen investering in scholing, want dat regelt een virtueel assistent zelf. Geen doorbetalingsverplichting bij bijvoorbeeld ziekte of wanneer de werkvoorraad even wat minder is. Kortom: je betaalt alleen voor resultaten van een virtueel assistent.

3. Online secretaresse geeft een bedrijf flexibiliteit

Groeiende bedrijven hebben altijd de uitdaging om de balans tussen winstgevendheid en het personeelsbestand te vinden. Een online secretaresse biedt een bedrijf een flexibel alternatief voor het voldoen aan hun administratieve eisen, zonder dat ze zich op de lange termijn hoeven te binden aan personeel. Door een online secretaresse in te huren hoef je geen wervingskosten te betalen, geen kosten bij ziekte, verlof, koffiepauzes en geen verzekering af te sluiten met betrekking tot arbeidsongeschiktheid.

Een virtueel assistent regelt al deze zaken zelf. Hij of zij werkt vanuit een eigen basis en is daarbij zelf verantwoordelijk voor goede arbeidsvoorzieningen. Het grote voordeel van een virtueel assistent ten opzichte van een tijdelijke uitzendkracht is dat je weet waar je aan toe bent. Bij Viirtue werken we met een team van hoog gekwalificeerde virtuele assistentes, waardoor de virtual assistant aan één woord genoeg heeft. Een online secretaresse van Viirtue koestert jou als klant, waarbij jij bovendien mee profiteert van het netwerk van Viirtue.

4. Virtueel assistent geeft rust en gemak

Samenwerken met een virtueel assistent zorgt voor gemak en geeft bovendien rust. Een virtueel assistent is namelijk heel goed in organiseren en plannen. Je hoeft als manager of ondernemer niet meer alle ballen zelf in de lucht te houden. Jouw virtueel assistent neemt veel werk uit handen. Je investeert in het begin tijd in elkaar. Je legt uit wat voor jou belangrijk is en wat je prettig vindt. Daarna heb je daar geen omkijken meer naar.

Een virtueel assistent heeft vaak veel ervaring en ondersteunt bovendien meerdere bedrijven. Dit geeft ze een uniek inzicht in de best practices in de branche. Virtueel secretaresse is snel, accuraat en zeer vakkundig. Loop je ergens tegenaan waar je geen tijd voor vrij kunt maken? Een e-mail of WhatsApp berichtje naar je vaste virtuele assistent is voldoende om twee vliegen in een klap te slaan. De gedachte alleen al dat je kan terugvallen op een professional geeft je rust (en gemak).

5. Betaal alleen voor productieve tijd van een virtual assistant

Zodra je een virtual assistant inhuurt, betaal je als bedrijf alleen voor de productieve tijd. Wat betekent dit? Als een virtual assistant 45 minuten nodig heeft om de vergadernotulen uit te werken, betaal je ook slechts 45 minuten aan werk. Met een wisselende werkvoorraad kan je een online secretaresse inschakelen wanneer het nodig is. Je hoeft daardoor geen rekening te houden met een werkelijke inzetbaarheid. Je kan het maandelijkse pakket van een virtueel assistent eenvoudig omhoog of omlaag schalen.

Wanneer je met een virtual assistant samenwerkt, ontvangt je wekelijks een rapportage van de uitgevoerde taken. Dit geeft je een volledig inzicht in hoe lang elke taak heeft geduurd en zorgt er bovendien voor dat je de werklast en het budget in de toekomst goed kan prioriteren.

6. Een VA brengt jouw persoonlijke leven in balans

Tot slot, als je een VA volledig gebruikt, merk je niet alleen de voordelen op zakelijk gebied, maar ook in je persoonlijke leven. De meeste managers of ondernemers gebruiken hun VA ook voor persoonlijke ondersteuning. Bovendien is een virtual assistant van Viirtue ook vaak jouw vertrouwde sparringpartner. En als je het helemaal goed doet, houd je met een virtueel assistent meer vrije tijd over.

Hoe Viirtue jou kan ondersteunen

Van een individuele virtuele assistent tot virtuele teams met meerdere vaardigheden. Ongeacht de grootte van jouw bedrijf, doelstelling of uitdaging. Viirtue heeft de perfecte oplossing om jouw bedrijf te helpen bij het vergroten van de efficiëntie & productiviteit en de winstgevendheid te maximaliseren. Ontdek hoe Viirtue jou kan ondersteunen.

Wil jij ook een virtueel assistent?

Vandaag nog aan de slag met een virtueel assistent

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Lees verder

We're hiring!

Kom jij ons team versterken?

Looking For Help? Let's Talk!

Om erachter te komen hoe Viirtue uw bedrijf kan helpen, kunt u een vrijblijvend gesprek plannen door het onderstaande formulier in te vullen.