10 redenen waarom werken met een VA de toekomst is

Overwhelmed klant zonder VA

10 redenen om een VA in te huren

Een VA (virtueel assistent) zijn vaak zelfstandige ondernemers die werken voor klanten op afstand. Dankzij hun gespecialiseerde vaardigheden staan ze verschillende klanten bij en worden ze op verschillende projecten ingezet. Ze werken volgens de behoeften van de klant en bieden een breed scala aan diensten. Met de uitzonderlijke hulp van een VA ben jij in staat jouw taken sneller en binnen de deadlines te voltooien.

Ons team van VA’s helpt je bij het halen van jouw doelstellingen. We geven je 10 redenen waarom werken met een VA de toekomst is. Wat zijn de meest dwingende redenen voor een bedrijf of ondernemer om een VA in te huren?

Deel dit bericht

Wanneer een VA inschakelen?

Je bent een toegewijde ondernemer die ernaar streeft om zoveel mogelijk ballen in de lucht te houden. Het einde van de maand nadert en er moet nog zoveel papierwerk worden ingevuld, dus wat nu? Veel grote bedrijven blinken uit in twee dingen. Ten eerste zijn ze strategisch in het nastreven van hun bedrijfsdoelstellingen. En ten tweede maken ze optimaal gebruik van de beschikbare middelen om de inkomsten te maximaliseren, terwijl ze optimistisch blijven over de uitkomst.

Als jouw bedrijf groeit, krijg je veel werk op je af. Je denkt misschien bij jezelf: “Hoe ga ik dit allemaal alleen doen?” Als je erover nadenkt, realiseer jij je dat je op zoek moet naar iets anders dan een fulltime medewerker. Dus, welke optie is het beste voor jou? Roep de hulp in van een professionele VA. Met een virtueel assistent aan je zijde bereik je namelijk meer dan je had gedacht. We geven je tien onderbouwde redenen waarom je niet meer zonder een VA kan.

#1 VA helpt bij de groei van jouw bedrijf

Virtuele assistenten (VA’s) kunnen bedrijven laten groeien. Dit is dan ook gelijk de eerste reden waarom werken met een VA de toekomst is. Geen enkele ondernemer is een Superman of Superwoman. Je kan gewoonweg niet alles zelf doen. Extra hulp bij sommige initiatieven is essentieel voor de groei van jouw bedrijf.

Onthoud dat als je jouw bedrijf naar een hoger niveau wilt tillen, je moet samenwerken. Een bedrijf functioneert bovendien soepeler als je strategisch samenwerkt met anderen en gemeenschappelijke belangen deelt. Dus, als je probeert om jouw bedrijf uit te breiden, schakel dan een bekwame VA in. Een virtueel assistent inhuren regel je direct via Viirtue.

Help om te beginnen je virtuele assistent bij het verkrijgen van een grondig bewustzijn van de ethiek en regelgeving van jouw bedrijf. Wees overigens niet verrast van de samenwerking met een VA. Zodra je de virtuele deur opent kan jouw virtual assistant ook enkele verrassende suggesties geven. Uiteindelijk kan deze samenwerking resulteren in een aanzienlijke verhoging van de productiviteit.

#2 Je hebt toegang tot de beste mensen

Hoe meer je met jouw VA spreekt, hoe duidelijker het voor hem of haar wordt om te begrijpen wat er nodig is. Als gevolg hiervan merk je direct dat haar/zijn kennis zichtbaar is in alles wat jouw VA doet. Geleidelijk aan verandert de VA in een waardevol teamlid dat ook nog eens op afstand werkt.

Het inhuren van een virtual assistant heeft dan ook tal van voordelen. Jouw VA is al bekend met het bedrijf. Je hoeft je bovendien geen zorgen te maken over geografische beperkingen wanneer je een virtual assistant inhuurt. Online werken is namelijk niet meer weg te denken in onze maatschappij. Als gevolg hiervan heb je toegang tot de beste talenten ter wereld. En dat tegen toegankelijke en lagere bedrijfskosten.

#3 Lagere bedrijfskosten

Gebruik je geld verstandig. Veel ondernemers vinden het een uitdaging om hun uitgaven te beheren. Als ondernemer kan je veel geld besparen door bepaalde werkzaamheden uit te besteden. Want je wilt toch geld besparen? Door een VA in te schakelen kan je besparen op bepaalde bedrijfskosten.

Een virtuele assistent bespaart je bijvoorbeeld op de kosten voor kantoorruimte, onderhoud en belastingen. Je hoeft bovendien geen geld uit te geven aan werkplekbenodigdheden of apparatuur zoals een laptop of telefoon. Een VA kan parttime of fulltime voor je werken, afhankelijk van jouw wensen en behoeften op het gebied van ondersteuning. Een virtual assistant is goedkoper dan het inhuren van een werknemer in loondienst.

Je hoeft namelijk niet te betalen voor ziekteverlof, vakantiedagen of pensioen wanneer je een VA inhuurt. Daardoor bespaar je op de loonkosten terwijl je toch de diensten krijgt die je nodig hebt om jouw bedrijf goed te laten draaien én te laten groeien.

#4 Stress op het werk wordt verminderd

Een overvolle agenda kan ertoe leiden dat je als ondernemer belangrijke zaken en verantwoordelijkheden over het hoofd ziet. VA’s zijn in deze situaties handig, omdat ze verschillende belangrijke taken kunnen uitvoeren. Door te werken met een team van VA’s, zoals bij Viirtue, kan je een online assistant inschakelen voor expertise. Ze kunnen helpen met marktonderzoek, gegevensinvoer, e-mailbeheer, internetmarketing, agendabeheer, telefoonbeantwoording, SEO (zoekmachine optimalisatie), het maken van websites, het schrijven van inhoud, vertalingen en een verscheidenheid aan andere taken.

Onze experts hebben aan een breed scala van projecten gewerkt. Een VA helpt je om te ontstressen op het werk en je weer inzicht te geven in de belangrijke taken als ondernemer. Een online assistant zorgt er ook voor dat deze taken binnen de toegewezen termijnen zijn voltooid. Hierdoor kan jij je concentreren op de primaire activiteiten van jouw bedrijf.

#5 Virtuele assistent zorgt voor focus

Als ondernemer heb je tijd nodig om je te concentreren op de primaire bedrijfsvoering. Een virtuele assistent zorg voor deze focus. Twee dingen moet je daarbij in gedachten houden. Ten eerste de taken die je niet alleen kan of wil doen. En ten tweede werkzaamheden waar je niet mee bekend bent.

Bovendien vereist niet alles jouw onmiddellijke aandacht. Je kan daarom de alledaagse taken eenvoudig delegeren aan jouw virtuele assistent. Een VA bied je zowel persoonlijke als administratieve ondersteuning, zodat jij meer tijd kan besteden aan de belangrijkste kerntaken van de onderneming.

#6 VA heeft flexibele werkuren

Ons team van VA’s werken volgens een flexibel schema en kunnen zich dus aanpassen aan de behoeften van jouw bedrijf. In de huidige wereldwijde economie bent u mogelijk langer dan 9 tot 10 uur beschikbaar voor uw klanten. Met een 24-uurs beschikbaarheid bereik je namelijk een grotere markt. Je kan met jouw VA de beschikbare tijden afspreken. Daarnaast kan een VA je ook ondersteunen op zon- en feestdagen.

Bovendien hoef jij je met een VA van Viirtue geen zorgen te maken over een tijdelijk gebrek aan assistentie. Aangezien wij met een team van virtuele assistenten werken, kan jouw ondersteuning in tijden van een grotere vraag snel worden uitgebreid.

#7 Je verricht meer werk in minder tijd

Als ondernemer doe je veel moeite om jouw bedrijf van de grond te krijgen. Ondertussen verricht je vaak veel te veel werkzaamheden alleen en maak je daardoor flinke overuren. Maar waarom zou je het alleen doen, als je een ervaren VA kan inhuren? Je houd met een VA namelijk extra tijd over.

Bedenk hoe je deze tijd kan gebruiken om op zoek te gaan naar nieuwe zakelijke kansen. Dus daar heb je het, de voordelen van het inhuren van een virtuele assistent. Door taken te delegeren aan jouw VA kan jij je focussen op de bloei van je bedrijf. VA’s helpen je bij het uitvoeren van taken die regelmatig moeten worden voltooid, zodat jij meer werk in een kortere tijd voltooid.

#8 VA creëert rust

Samenwerken met een VA creëert rust bij jou als manager. Dit komt omdat een virtuele assistent zeer goed is plannen, organiseren en overzicht houden. Daardoor hoef jij niet meer alles zelf bij te houden, je kan namelijk vertrouwen op jouw VA dat ze je een op tijd een seintje geeft wanneer een deadline nadert.

Ook als je ergens tegenaan loopt waar je geen tijd voor hebt, kan je dit neerleggen bij je VA. Je mailbox up-to-date houden, een personeelsuitje organiseren of een PowerPoint presentatie maken. Je kan alles aan je VA vragen. Dit creëert vervolgens rust bij je dagelijkse werkzaamheden.

#9 Vergroot online aanwezigheid

De identificatie van jouw merk wordt versterkt door de frequentie van updates te verhogen op sociale media. Als gevolg hiervan volgen nog andere zaken, waaronder:

  • Snel reageren op vragen van klanten.
  • Creëren van boeiende content.
  • Publiciteit en soortgelijke acties.

Het onderhouden van een actieve aanwezigheid op sociale media vereist echter een aanzienlijke hoeveelheid inspanning, evenals aanhoudende aandacht. Is dat iets waar je tijd voor hebt? Hoogstwaarschijnlijk niet…. De vraag is dan “hoe ben je van plan om je online aanwezigheid te vergroten?”. Vraag hulp aan een VA.

Virtuele assistent helpt je bij het vergroten van de interactie met de klant, terwijl jij je concentreert op de belangrijkste taken. Een VA verhoogt de frequentie van posts op sociale media door gebruik te maken van een verscheidenheid aan relevante kennis. Hierdoor wordt de identiteit van jouw merk ook enorm versterkt.

#10 Operationele reorganisatie, een virtueel secretaresse helpt

Als ondernemer kom je op een keerpunt waarbij je de stap wel of niet neemt om uit te breiden. Wil je verder groeien in de business, dan kom je niet onder een vergroting uit. Om op te schalen is meer personeel nodig, om vervolgens de extra taak van uitbreiding adequaat uit te voeren.

Door een virtueel secretaresse in te huren, kan je jouw bedrijf met minder risico opschalen. Een virtueel secretaresse kan je inhuren voor één of meerdere taken en bovendien kan je de uren per maand eenvoudig aanpassen. De productiviteit van een virtual assistant ligt bovendien boven gemiddeld. Dankzij het aanpassingsvermogen van een VA kan je moeiteloos omgaan met een verscheidenheid aan veranderingen terwijl je de kosten onder controle houdt.

Viirtue staat voor je klaar

Viirtue heeft de beste oplossing om jouw bedrijf te helpen bij het vergroten van de efficiëntie, productiviteit en winstgevendheid. Van een individuele VA tot virtuele teams met meerdere vaardigheden. Ongeacht de grootte van jouw bedrijf, doelstelling of uitdaging. Ontdek wat Viirtue voor je kan betekenen, zowel vandaag de dag als in de toekomst! Met een virtueel assistent in je team heb je meer tijd om handen!

Wil jij ook een virtueel assistent?

Vandaag nog aan de slag met een virtueel assistent

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Lees verder

We're hiring!

Kom jij ons team versterken?

Looking For Help? Let's Talk!

Om erachter te komen hoe Viirtue uw bedrijf kan helpen, kunt u een vrijblijvend gesprek plannen door het onderstaande formulier in te vullen.